Kulttuuriguru

Kulttuuriguru on suunniteltu auttamaan ulkomaille lähtöä suunnittelevaa tai jo lähdössä olevaa opiskelijaa. Sivustolta löydät ohjeita kohdemaasi työ- ja tapakulttuuriin sulautumiseen, mielenkiintoisia artikkeleita kulttuurieroihin liittyvistä aiheista, opastusta harjoitteluvaihto-ohjelman valintaan ja paljon muuta hyödyllistä ja kiinnostavaa. Alkuun pääset vaikka aloittamalla pelin ja miettimällä, miten aiot ulkomailla opiskelusi rahoittaa.

Opintolaina on tietysti kannattavin vaihtoehto, sillä korko on edullinen, opintolainaa saavat kaikki ja valtio maksaa siitä osan, mikäli valmistut opinnoissasi tavoiteajassa. Mielenkiintoista on se, että laina on niin hyvillä ehdoilla annettavaksi tarkoitettu, että osa jopa käyttää opintolainaa sijoittamiseen.

Koska opintotukea harvemmin ulkomaille saa ainakaan täysimääräisenä, opintolainan vaihtoehdoksi jää lainaa äidiltä tai vanhemmilta, sekä kulutusluoton ja luottokortilla elämisen yhdistelmä.

On suositeltavaa, että mikä tahansa maa se onkin jonka valitset; Espanja, Ruotsi, Saksa tai vaikka Yhdysvallat, otat talousasiat haltuun ennen lähtöä. Suosittelemme että luet Omaraha.org-sivustolta löytyviä vinkkejä ei vain lyhytkestoisesta opiskelujen maksamisesta vaan laajemmin siitä, miten henkilökohtainen rahankäyttö pysyy hallussa.

Kulutusluotto opiskelua varten

Monet opiskelijat käyvät opintojensa yhteydessä samanaikaisesti töissä, mutta on suositeltavaa että opiskeluvuodet käytetään pääasiassa opiskeluun, ei töissä käymiseen. Silloin opintojen loppuun saattaminen ei veny liian pikäksi. Toki työkokemuksesta on paljon hyötyä kun valmistunut opiskelija suuntaa työmarkkinoille. Jos aiot mennä töihin, kannattaa hyvään työhaastatteluun panostaa. Kerromme siitä sivulla työhaastattelu. Ei myöskään ole mitään haittaa, jos työhakemus on huolellisesti tehty. Se auttaa työnsaannissa. Viimeisenä muttei vähäisempänä on ansioluettelo, jossa listataan aiempi työura.

Seuraavaksi kerromme eri rahoitusvaihtoehdoista joita opiskelijoille on tarjolla silloin jos sosiaaliturvaan kuuluvat edut eivät kata kaikkia kuluja.

Kulutusluotto opiskelijalle

Kulutusluotto toimii niin, että rahoituslaitos myöntää tiettyyn euromäärään asti olevan maksimiluoton, josta asiakas voi nostaa halutessaan joko pienempiä eriä tai koko luoton kerralla. Kun asiakas maksaa laskunsa, maksaa hän ainoastaan korkoja ja kuluja ainoastaan ottamastaan luotosta. Kannattaa vertailla eri kulutusluottoja keskenään, sillä lainojen ehdoissa ja koroissa on eroja. Tältä sivustolta voit vertailla kulutusluottoa.

Kulutusluottoa voivat myöntää muun muassa pankit sekä muut rahoitysyhtiöt. Joustoluotto on yleensä noin 2000-10 000 euron suuruinen lainasumma, jonka ehdot vaihtelevat lainan myöntäjän mukaan. Jotkut lainafirmat myöntävät jopa 50 000 euroa lainaa. Silloin on hyvä olla kanssahakija, jolloin lainan ehdot halpenevat ja lainahakemus menee läpi suuremmalla todennäköisyydellä. Pankeilta lainaa ottaessa, hakijan pitää yleensä ilmoittaa työ- ja tulotilanteensa ja kirjata myös tärkeimmät kulut pankin järjestelmään. Mitä vakaammat tulot hakijalla on, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on saada joustoluottoa. Kulutusluottoa hakiessa muualta kuin pankista, usein ilmoitetaan pelkät tulot.

Suosituin vaihtoehto: opintolaina

Opintolaina on opintojen aikana syntyvien kulujen kattamiseen tarkoitettu laina, jonka myöntää opiskelijan oma pankki. Opintolaina toimii siten, että valtio takaa pankkilainan opiskelijalle, jolloin pankin on helpompi myöntää se ilman vakuuksia tai muita tuloja.

Miten lainaa haetaan verkossa

Lainan verkossa hakeminen on helppoa ja nopeaa. Lainahakemuksen tekeminen ei itsessään maksa mitään. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan lainantarjoajan netissä hintoja vertailtuasi, täytä verkkohakemus lainayhtiön sivustolla. Yleensä hakemus on heti ensimmäisellä sivulla.